2021-11-09 08:11:08• hírek • Szatmár.ro

Adorjánban és Meggyesgombáson is utcákat modernizál a sárközi önkormányzat

Az elmúlt hetekben és hónapokban a Sárközújlakhoz tartozó kisebb települések infrastruktúrájának fejlesztésére koncentrált a helyi önkormányzat – számolt be szerkesztőségünknek Piricsi Arthur polgármester.

Elmondta, nemrég befejeződött Adorjánban a település eddig aszfaltozatlan utcáinak korszerűsítése, mely során körülbelül 1 kilométeren aszfaltoztak, az utcákhoz tartozó járdákat újrabetonozták, a vízelvezető árkokat pedig kitakarították. A beruházást önerőből, 520 000 lejből sikerült megvalósítani.



Ugyanakkor befejeződött Adorjánjban a település körülbelül 70 százalékát érintő járda-korszerűsítési beruházás is, amit szintén az önkormányzat saját munkacsoportja végzett el. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy az elmaradt kisebb szakaszok, amelyek a szennyvízhálózat-bővítési munkálatok miatt most elmaradtak, jövő tavasszal lesznek befejezve, illetve ugyancsak tavasszal fogják befejezni a település azon árkainak kipucolását is, amelyek idén nem készültek el.


Az adorjáni munkálatok kapcsán még érdemes szót ejteni a temető felőli útszakaszról is, melyet szintén e beruházás során sikerült rendbe tenni, itt parkolóhelyeket is kialakított az önkormányzat.

Meggyesgombáson is dolgoznak

Idén Meggyesgombáson mintegy 1000-1200 méternyi szakaszon építettek járdát, ez a munkálat a napokban fejeződik be éppen, de Piricsi szerint jövőre tovább szeretnék folytatni ezt a beruházás a falu azon részein is, ahol ez még indokolt, ugyanakkor az árkok rendbetétele is a jövő évi tervek részét képezi.

„Az árkok takarítását és kipucolását az önkormányzat saját munkacsoportja végzi, de igyekszünk külső cégekkel is szerződni, mivel még számos helyszínen kellene elvégezni ezeket a munkálatokat, ezért biztos vagyok benne, hogy jövőre is gőzerővel fogjuk folytatni a munkát” – nyilatkozta a polgármester.  



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: